MASÁŽ LÁVOVÝMI KAMENY

Již před 5 000 lety v Egypte, Mezopotámii, Indii a Cíne byly nalezeny záznamy o léčebných účincích drahých kamenů a terapie pomocí horkých kamenů. Podobné záznamy jsou v bibli a sanskrtských textech, kameny používali severoameričtí indiáni. Časem byla tato masáž rozšířena o působení esenciálních olejů, které zesilují její účinek. Neustále vyhledáváme v našem životě harmonii a lásku, ale pokud budou příjmové cesty našeho organismu blokovány či uzavřeny, tuto harmonii nenalezneme. Právě masáž horkými kameny má mimořádnou schopnost tyto cesty otevřít a navíc...nejen teplem, ale také svým celostním pojetím tato terapie posiluje duševní i tělesnou pohodu po několik dnů.

Horké lávové kameny, které jsou ohřáté ve vodě teplé kolem 38-40 stupňů Celsia, předávají naakumulované teplo místům, která jsou známa z čínské medicíny jako akupunkturní body na meridiánech (energetických drahách). Takto se otevřou blokace energie a uvolní se její tok v těle. Nepůsobí pouze na svalovinu jako tradiční manuální masáže. Kromě tepla lávové kameny působí svou přirozenou minerální vibrací. Svým komplexním působením jsou lávové kameny mimořádně účinné při detoxikaci, snižování přebytečného tuku, zlepšení látkové výměny.... Horký tlak z kamenů proniká, mimo jiné, také ihned do svalů. Dochází k uvolnění křečí, rozpouštění bolesti, ztuhlosti a regeneraci tkání. Otevírají se kožní póry. Zlepšuje se celkový krevní oběh, posiluje se lymfatický a imunitní systém. Teplo reguluje trávení a zrychluje metabolismus. Masáž horkými lávovými kameny výrazně pomáhá také při odstranění problémů se spánkem, koncentrací a neschopností se uvolnit, při klimakterických obtížích. Neméně důležitý je vynikající relaxační účinek masáže na klientovu psychiku. Doporučuje se proto lidem, kteří jsou pod neustálým tlakem a jsou nuceni v krátkém okamžiku podat špičkový výkon (např. podnikatelé, politici, herci, hudebníci a další zástupci uměleckého a společenského života).

 Doporučujeme při:

  • odstraňování stresů
  • pro stimulaci krevního oběhu
  • k podpoře imunitního systému
  • k uvolnění systému šlach, zlepšení pohyblivosti, zmírnění krečí ve svalech, snížení bolestivosti svalstva, detoxikaci krve,zrychlení metabolismu, regulaci trávení, zrychlení proces hubnutí.

Dále pomáhá při:

  • premenstuačním syndromu, nadýmání zaviněným přílišným zadržováním vody v tele, bolestech páteře, při všech bolestech zad otevírá kožní póry vyrovnává jemné energie nervového systému
  • podpora hluboké relaxace

Kontraindikace:

hypersensitiva na teplo, infekční onemocnění, záněty, horečka, pooperační stavy, otevřená poranění, modřiny, kožní problémy, sluneční popáleniny, křečové žíly, onemocnění srdce, vysoký krevní tlak, diabetes, epilepsie,silná a bolestivá menstruace, těhotenství