KLASICKÁ A REGENERAČNÍ MASÁŽ

Je to relaxační masáž, která se muže provádět jako částečná nebo celková. Příkladem částečné masáže je masáž zad a šíje, masáž velmi oceňovaná mezi nadmíru zaměstnanými lidmi, kteří často zápolí s časem a z toho plynoucím stresem. Ale tento typ masáže je vhodný také pro lidi se sedavým zaměstnáním, pro lidi s nedostatkem aktivního pohybu stejně jako pro aktivní sportovce, pro lidi, kteří chtějí něco udělat pro své fyzické i duševní zdraví. Jak často muže být tato masáž prováděna? Částečná masáž muže být prováděna denně, zato celková masáž, tzn. záda, šíje, nohy, hýždě, břicho, hrudník, paže a ramena max. 2-3x týdně.

 Proč je dobré podstupovat regenerační masáž? Přímo ovlivňuje nervovou soustavu a hormonální sféru, zlepšuje krevní oběh a povzbuzuje metabolismus, poskytuje regeneraci sil po jakékoliv zátěži - fyzické i duševní, působí jako prevence úrazu a nejrůznějších zdravotních problémů, zpomaluje stárnutí a jeho příznaky (napíná a vyhlazuje kůži, zpomaluje vznik vrásek, atd.), a tím přispívá k lepšímu a mladšímu vzhledu člověka, v neposlední řadě pomáhá udržovat člověka ve skvělé psychické formě.

Jak dlouho trvá regenerační masáž? Částečná masáž, např. masáž šíje a zad, může být provedena během 30-ti minut, ale optimálnější doba je 60 minut. Celková masáž se provádí za 90-120 minut. V tomto případě se masér řídí přáním klienta a jeho časovými možnostmi.

Kdy se nemá provádět regenerační masáž? - bezprostředně po velké fyzické zátěži, doporučuje se počkat do druhého dne - ihned po jídle, je vhodné počkat alespoň 1-2 hodiny - při výskytu infekčního nebo horečnatého onemocnění.

Co by jste měli vědet o masáži · Dvě hodiny před masáží nejíst těžká jídla. · Buďte osprchovaní, Čistí, rozehřátí - díky otevřeným pórům se do Vašeho těla lépe vstřebají účinné látky obsažené v masážním oleji · Uvolněte se a vychutnejte si léčivou moc doteku · V den masáže si již neplánujte žádnou náročnou práci - vnímejte po zbytek dne Vaše tělo, které se po té bude chovat jinak než v jiné dny a vychutnávejte účinky masáže · Večer se jen lehce osprchujte a pamatujte, že masáž by měla být ta největší událostí, kterou jste ten den prožili.

Proč jít na masáž? · odstraní z těla únavu · urychluje vylučování odpadních látek z těla · podporuje lymfatický a nervový systém · odbourává podkožní tuk · zmírní ztuhlost a bolest svalstva · uklidní tělo a působí proti stresu